Top 5 voordelen Lelystad Airport:

1. Lelystad Airport ligt centraal in Nederland

Voor veel mensen zal het een verademing zijn om naar Lelystad te rijden. Geen drukke snelwegen, files, geen grote onoverzichtelijke luchthaven, de weg kwijtraken...Kortom, Lelystad Airport is erg makkelijk te vinden vanuit alle richtingen. Vanuit de provincie Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord Holland, Utrecht en uiteraard Flevoland ben je er zo! In tegenstelling tot andere regionale luchthavens zal het aanbod qua bestemmingen enorm zijn, Lelystad wordt dé "Gateway" voor vakantiebestemmingen in Europa.

2. Lelystad Airport wordt een overzichtelijke luchthaven

Naast dat je er makkelijk komt, zal Lelystad Airport voor de vakantieganger ook erg overzichtelijk zijn en veel minder druk t.o.v. Schiphol. Hierdoor begint de vakantie voor veel mensen ook minder stressvol aangezien alles makkelijk te vinden is én je sneller bij de gate bent voor je vlucht. Ook wanneer je weer aankomt vanuit je vakantiebestemming op Lelystad Airport is de tijd van je koffer tot je auto/taxi minimaal. Kortom, een luchthaven die gaat doen waarvoor een luchthaven bedoelt is!  

3. Lagere parkeertarieven

De prijzen op Schiphol zijn ontzettend hoog. Het is zeer waarschijnlijk dat de parkeertarieven op Lelystad Airport veel lager zullen zijn. Ik schat dat deze komen te liggen tussen de 35 en 55 Euro per week (dit zijn ook de tarieven van Groningen Airport Eelde). Op Schiphol betaal je inmiddels 87.50 per week + 5 minuten rijden met de bus. Bijkomend voordeel op Lelystad Airport zal zijn dat de parkeerplaatsen vrijwel naast het Terminal gebouw komen te liggen. Lopend van je auto naar de terminal, eenvoudig en snel, ideaal!  

4. Vernieuwend Luchthaven concept:

Lelystad Airport heeft voor een "vernieuwend luchthaven concept" gekozen. Een hoge hal, met veel hout en veel glas. Zo komt het nieuwe terminalgebouw van Lelystad Airport eruit te zien. Architect Paul de Ruiter omschrijft het als een soort stationsgebouw met een groot plaza. Self service: In plaats van traditionele rijen met incheckbalies kent Lelystad Airport straks een grote hal waar veel gebruik wordt gemaakt van self service. Bijvoorbeeld als het gaat om het inchecken of het afgeven van koffers. Twee verdiepingen: Het nieuwe luchthavengebouw krijgt twee verdiepingen. Op de begane grond zit de security-check en is alles erop gericht om zo snel mogelijk bij de gate te komen. Op de tweede verdieping is ruimte voor restaurants en ontspanning. De Ruiter benadrukt dat het gebouw ook zo ontworpen is dat het in de toekomst makkelijk uit te breiden is. 2019: De eerste werkzaamheden voor de terminal zijn inmiddels begonnen. De verwachting is dat de eerst vakantievluchten op Lelystad Airport vanaf april 2019 kunnen plaatsvinden. (bron; omroep flevoland 16 feb 2017, zie foto's )

5. Werkgelegenheid

Denk er eens over na hoeveel nieuwe banen er komen door de komst van Lelystad Airport. Natuurlijk zijn dit de banen op de luchthaven zelf maar denk ook aan de toeleveranciers. Ook wordt er 1 (misschien 2) Van der Valk Hotels gebouwd vlakbij Lelystad Airport. Zodra er meer bekend is over vacatures zal Vliegvanaflelystad.nl deze delen op haar facebookpagina. Één ding is zeker: De komst van Lelystad Airport levert ontzettend veel mooie banen op!